Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Metal Battle – Voorronde Flevoland

28 januari 2017 @ 21:00

| Gratis
metalbattle

De bands zijn bevestigd! Dit jaar zullen TARRAGONA music, Temple Renegade, Tin Man Syndrome en Arminius official tegen elkaar strijden voor een plek in de halve finale.

Tarragona hebben wij al eerder op ons podium gehad. Deze 4 bandleden produceren een uniek, maar heel krachtig geluid. Met hun eigen composities, zelfgeschreven teksten en unieke sound spelen zij letterlijk en figuurlijk ijzersterk op elkaar in. Hiermee onderscheidt TARRAGONA zich met kop en schouders van de andere rock en metal bands in ons kikkerlandje. Invloeden van bands als Alter Bridge, Pantera, System Of A Down en Metallica zijn goed in hun muziek te herkennen.

Temple Renegade komt voor uit het gitaarduo Lincoln. Muzikaal laat het zich lasrig omschrijven maar als we zeggen dat het klinkt als Alter Bridge, Clutch, Breaking Benjamin, Metallica en meerdere andere Amerikaanse rock en metal bands heeft u een aardig idee. Voeg daarbij nog een scheutje stoner-rock en u heeft een beeld. De band heeft inmiddels een rijk gevuld tourschema, wat de mannen door heel Nederland brengt

Tin Man Syndrome hun twee favoriete genres, Metal en Rock, gecombineerd tot een compleet eigen geluid. Deze combinatie zorgt voor keiharde riffs, vette solo’s, heftig drumwerk en in-your-face grunts/screams, maar ook voor melodieuze rustmomenten, goeie bas-ondersteuning en meeslepende clean zang. Tin Man Syndrome haalt hiervoor inspiratie uit bands als: Avenged Sevenfold, Disturbed en Three Days Grace. Bij Tin Man Syndrome draait alles om energie en emotie. De autobiografische teksten spelen daar een grote rol in.

Arminivs zal het zwaargewicht zijn in de strijd. Een donker geluid van death growls en blackened grind. De band zelf is al sinds 1998 actief, maar heeft van 2014 tot 2016 een break gehad. Nu zijn ze weer klaar om met veel geweld ons podium te betreden.

Vorig jaar stond finalist en winnaar van de publieksprijs Infantry bij ons op het podium. Zal er in 2017 weer een winnaar zijn succes beginnen bij JKC-Nirwana Dronten?