Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

The Good Hand + Orange Glow

17 maart 2018 @ 21:00

| €5

Terug in Nirwana; The Good Hand! Samen met Orange Glow beloven ze een te gekke avond neer te zetten!

The Good Hand uit Zwolle/Kampen mogen we gerust één van de meest inspirerende bands uit de regio noemen. Sinds hun debuut in 2011 gaan ze eigenzinnig en gedreven hun eigen weg. Afgelopen najaar verzorgden ze nog een vlammende aftershow na het optreden van Motorpsycho in Zwole. De ogenschijnlijk oneindige trip van dit trio door het muzikale universum leidt steeds weer tot een smeltkroes van ideeën, klanken, worstelingen, taal, experiment, revolutie.

Hun derde LP ‘Blissful Yearning’ bestrijkt op indringende wijze het muzikale palet van de band op dit moment. Hoe klinkt het vraag je? Proef de groovy jams van Black Mountain en Queens of the Stone Age, hoor het experiment van Radiohead en Steven Wilson en onderga de energieke bezetenheid van King Crimson en Motorpsycho.

Orange Glow
Orange Glow maakt psychedelische postrock met elementen van stoner, krautrock, wave en artcore uit de roots van de drie bandleden. Groovend. Trippy. Eigenzinnig. Intens. Eerder leverde de band twee (door publiek en pers) goed ontvangen indierock albums af. Op weg naar het derde album – de eerste echte ‘bandplaat’ – heeft het trio het roer omgegooid en zichzelf volledig opnieuw uitgevonden en een nieuw universum geschapen. Het resultaat is het groovende en trippy album Have a safe trip, dear (release: 2 december 2017).

Oud materiaal wordt live niet meer gespeeld. Dat voerde de band eerder naar podia door het hele land (van Vera tot 013 en van Patronaat naar het Burgerweeshuis), naar Noorderslag/Eurosonic en andere festivals. Nu is het psychedelische postrock die de zalen vult met geestverruimende live visuals (waar mogelijk) van de eigen VJ Michel de Klein (the Gathering). Vlieg je mee?