Vrijwilligersfuncties

Barvrijwilliger/Kaartverkoop

De meest voor de handliggende functie is barvrijwilliger, waarbij je ingezet wordt om de bar te bemannen. Deze functie bestaat onder andere uit drankjes schenken, de kassa bedienen, de kassa openen of afsluiten, sfeer creëren en, wanneer er geen live-avond is, het beheer over de playlist. Ook kun je als barvrijwilliger ingezet worden voor de kaartverkoop bij de entree, waarbij je lidmaatschappen controleert en verkoopt, oplet of bezoekers minimaal zestien zijn en of ze mogen drinken, en waarbij je de muntverkoop verzorgt.

Techniek

Daarnaast heeft Nirwana natuurlijk ook mensen nodig die zorgen voor een goed geluid en de juiste belichting tijdens bandavonden. Zij bedienen de mengpanelen, zorgen dat de bekabeling juist is en hebben daarbij intensief contact met de optredende bands. Voor deze vrijwilligersfunctie is technische kennis praktisch.

Activiteitencommissie

Ben je iets minder van het uitschenken van drankjes, maar lijkt het je vooral leuk om mee te denken over leuke avonden? Misschien is de activiteitencommissie dan wel iets voor jou! Deze commissie komt één keer per maand samen om band- en thema-avonden te organiseren en om voorgaande avonden te evalueren in de hoop toekomstige feesten nog leuker te maken. Zo moet er een planning gemaakt worden in samenwerking met de programmeur, penningmeester, barcommissaris en PR over welke bands of welk thema er moet komen, wat er ingekocht moet worden aan drank en accessoires, en hoe de activiteit onder de aandacht gebracht kan worden van het publiek. Tijdens de avonden zelf helpt de activiteitencommissie met de aankleding, zodat bezoekers meteen in de juiste sfeer binnenkomen!

PR-vrijwilliger

Nirwana heeft een prachtig pand, een gezellig team, professionele technici en een enthousiaste activiteitencommissie, maar zonder gedegen PR weten bezoekers niet dat er iets te doen is! Als PR-vrijwilliger help je om bezoekers te attenderen op activiteiten door middel van persberichten, de website, social media, posters, flyers en dergelijke.

Schoonmaakploeg

Voorafgaand aan bar-, band- en thema-avonden is er natuurlijk veel werk, maar na het feestje moet er natuurlijk ook opgeruimd en schoongemaakt worden! Dit gebeurt altijd op zondagmiddag in een gezellige setting. Vind je het niet erg om je handen uit de mouwen te halen en ze in het sop te steken? Wellicht kom je dan graag onze schoonmaakploeg versterken!

Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, barcommissaris en programmeur. Deze worden in de ledenvergadering verkozen. De voorzitter houdt het overzicht en stuurt bestuursleden en commissies aan waar nodig, de secretaris onderhoudt de ledenadministratie, de penningmeester verzorgt de financiën, de barcommissaris zorgt ervoor dat de bar goed gevuld blijft en is verantwoordelijk voor de barvrijwilligers, en de programmeur zorgt voor de invulling van de live-avonden.

Vrijwilliger worden?

Aanstaande evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.